طرز تهیه و نگهداری روغن حیوانی به ساده ترین شکل ممکن!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

روغن حیوانی یک فرآورده طبیعی است. این روغن هم شامل روغن گاوی و هم شامل روغن گوسفندی می باشد. عطر و طعم هر دو این روغن ها بی نظیر است و خواص آن ها از عطر و طعمشان هم بی نظیرتر.

طرز تهیه روغن حیوانی

طرز تهیه روغن حیوانی را اگر بخواهیم از همان ابتدا و نقطه آغازین شرح دهیم به این گونه است :

مرحله اول :جوشاندن شیر گاو یا گوسفند

مرحله دوم :تبدیل شیر به ماست

مرحله سوم :تبدیل ماست به دوغ و کره گیری آن

مرحله چهارم :

کره گرفته شده از دوغ را در یک ظرف نسبتا بزرگ میریزیم. با شعله ای ملایم شروع به جوشاندن آن میکنیم، در حالی که کره را میجوشانیم تقریبا به طور مداوم آن را هم میزنیم تا از سر رفتن کره جلوگیری کنیم.

معمولا در هنگام جوشاندن کره متوجه کف کردن آن میشویم این کف کاملا طبیعی است و به خاطر تبخیر شدن آب و دوغ کره میباشد.

کره را تا آنجا میجوشانیم که به خود رنگ شفاف و روشن بگیرد و مواد سنگین آن ته نشین شود.

بعد از آن گاز را خاموش میکنیم.

روغن به دست آمده را سرد میکنیم و بعد از سرد شدن آن را از پارچه‌ای تمیز و توری مانند یا از یک صافی با سوراخ های بسیار ریز عبور میدهیم.

با عبور از صافی مواد سنگین به جای مانده گرفته میشود و روغن مفید تر و شفاف تر میشود.

چند نکته مهم در تهیه روغن حیوانی

الف) در تهیه کردن روغن حیوانی بعضی ها نمک، ارد و آب اضافه میکنند که این کار باعث میشود از طعم و عطر بی‌نظیر این روغن کاسته شود.

ب) در تهیه روغن حیوانی از شیری استفاده شود که سرشیر و چربی آن گرفته نشده باشد و چربی کاملا در شیر حل شده باشد. در این صورت روغن بیشتر و بهتری خواهید داشت.

ج) تهیه روغن حیوانی مهارت میخواهد و با تمرین کردن به بهترین نحو آن را یاد میگیرید.

د) در پایان جوشاندن کره مواد ته نشین شده آن را دور نریزید چونکه میتوانید از این مواد بسیار خوشمزه در تهیه حلوا و شیرینی استفاده کنید.

طرز نگهداری روغن حیوانی!

روغن حیوانی بر خلاف روغن های دیگر به خاطر طبیعی بودنش با این که دیرتر خراب میشود اما نیاز به نگهداری ویژه دارد . چرا؟ به این دلیل که عطر، طعم و خاصیت آن حفظ شود.

خیلی ها به اشتباه روغن حیوانی یا کره را در یخچال نگهداری میکنند در حالیکه این کار باعث می‌شود بعد از مدتی عطر و طعم آن از بین برود.

مهم ترین باید ها و نباید ها در نگهداری روغن حیوانی به شرح زیر است :

الف) روغن حیوانی را در ظرفی که از جنس روی است نباید نگهداری کرد. (طعم و عطر آن به مرور زمان نابود میشود).

ب) بهترین وسیله برای نگهداری روغن حیوانی خیک است که از جنس پوست گوسفند میباشد.

ج) روغن حیوانی را میتوان در شیشه هم نگهداری کرد.

د) روغن حیوانی را در جای خشک و خنک و در دمای معمولی اتاق نگهداری کنید.

ه) بهتر است روغن حیوانی را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید.

ی) در استفاده از روغن حیوانی از قاشق خیس، آغشته به مواد غذایی و همچنین قاشق داغ استفاده نکنید.

نکته پایانی

مصرف روزانه روغن حیوانی خواص درمانی فوق‌العاده ای دارد. در مصرف آن صرفه جویی نکنید!

2 دیدگاه‌ در “طرز تهیه و نگهداری روغن حیوانی به ساده ترین شکل ممکن!”

  1. سلام کره حیوانی حتماً باید تو یخچال باشه وگرنه آب میشه و خراب در مورد نگهداری روغن تو ظروف رویی هم بعد از خیک بهترین گزینه برای نگهداری روغن های حیوانی همین ظروف روحی هست اصلاح کنید لطفاً

    1. سلام خدمت جناب حشمتی عزیز!
      جناب حشمتی مطالب گفته شده در این مقاله طبق تجربه ای که خودمون از نگه داری روغن حیوانی در چند سال داشتیم به دست اومده و از خودمون درنیاوردیم!
      همونطور که خودتون عرض کردید خیک بهترین گزینه برای نگهدای روغن حیوانی است، که همون خیک رو هم در بیرون از یخچال نگهداری میکنند و مشکلی پیش نمیاد.
      همچنین نگهداری روغن حیوانی در یخچال شاید باعث بشه روغن حیوانی خیلی خیلی دیرتر خراب بشه…ولی با بیرون نگه داشتن روغن حیوانی هم، این روغن تا چندین ماه قابل استفاده است.
      درضمن نگهدای روغن حیوانی در یخچال باعث میشه عطر و مزه ی واقعی آن بعد از مدت کوتاهی (بین یک تا دو هفته) کاملا از بین بره!
      میتونید امتحان کنید: دو تا شیشه از روغن حیوانی تهیه کنید یکیش تو یخچال بذارید اون یکی رو بیرون. بعد از دو هفته از هردوی آنها میل کنید و متوجه تفاوتشون بشید.

      موفق باشید!

یک دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت جدیدترین مقالات ثبت نام کنید

هر هفته آخرین مقاله های سایت را در صندوق ورودی خود داشته باشید