سلامتی

کدام ظروف ضامن سلامتی شماست (بهترین و بدترین ظروف آشپزخانه خود را بشناسید)

ظروف و سلامتی

انتخاب از بین رنگ ها، جنس ها، طرح ها، مدل ها و کیفیت های مختلف همیشه حیران کننده است. در همه زمینه ها میتوان این موارد را مشاهده کرد. در حال حاضر ظروف مختلفی برای پخت و نگه داری غذا در بازار موجود می‌باشد. اما یادتان باشد مهمترین و اولین اولویت شما در انتخاب این ظروف باید کیفیت و سودمندی آنها باشد. و در درجات بعدی رنگ و طرح دلخواهتان را مورد توجه قرار دهید. البته بر حسب استفاده ی مورد نظر انتخاب ظروف مناسب فرق دارد. مثلاً برای نگه داری غذا باید ظرفی متناسب انتخاب شود و این انتخاب به خام یا پخته بودن و نوع غذای خام یا پخته شما بستگی دارد. در مورد پخت غذا هم همینطور باید عمل کرد. هر غذایی را در هر ظرفی نمیتوان پخت. و هر جنسی برای هر پخت و پزی مناسب نمی‌باشد. در مقاله زیر با ما همراه باشید تا بهترین و بدترین های آشپزخانه خود را بشناسید. در ابتدا لازم است که با انواع جنس ظروف آشنا شوید

در زیر به لیستی از این ظروف مختلف اشاره می‌کنیم

1) ظروف استیل

ظروف استیل غیر واکنشی هستند! همچنین این ظروف با دوام و محکم هستند. این ظروف عمر طولانی دارند. شستن این ظروف در ماشین های ظرفشویی مشکلی ایجاد نمی‌کند. در برابر خراش و لب‌پر شدن و زنگ زدگی ایمن و مقاوم هستند. ظروف استیل جریان گرما را به خوبی انتقال نمی دهند. و این نقطه ضعف‌ آن ها می‌باشد. بهترین ظروف استیل آن هایی هستند که با مس و یا آلومینیوم ترکیب شده باشند. اگر قصد دارید ظرفی را انتخاب کنید که در حرارت بالا از آن استفاده کنید ظروف استیل بسیار مناسب هستند. جالب است بدانید که نام دیگر این ظروف فولاد زنگ نزن می‌باشد. ظروف استیل را میتوان با خیال راحت در فر و اجاق گاز هم استفاده کرد. برای سرخ کردن و تفت دادن و پخت غذاهایی که نیازمند حرارت بالایی هستند این ظروف مناسب هستند.

2) ظروف مسی

مس برای انتقال گرما و حرارت بسیار عالی و مناسب است. امروزه محققان معتقدند بهترین ظروف برای پخت غذا ظروف مسی هستند. ظروف مسی به طور یکنواخت حرارت و گرما را انتقال می‌دهند. معمولاً ظروف مسی را با ماده دیگری مانند قلع یا استیل می‌پوشانند. زیرا ظروف مسی خیلی زود با غذاهای اسیدی یا قلیایی واکنش نشان می‌دهند. و ممکن است به غذا مزه ی بدی بدهد. ظروف مسی همانند ظروف استیل برای استفاده در اجاق گاز و فر ایمن هستند. از این ظروف میتوان برای هر نوع کاری در آشپزخانه استفاده کرد. از جمله برای پخت و پز، تفت دادن، آب‌پز کردن، بخارپز کردن و…
یادتان باشد از بین جنس ظروف، ظروف مسی بهترین ظروف هستند و در عین حال ممکن است گران تر از بقیه باشند.

3) ظروف سیلیکون

انواع مختلف ظروف سیلیکونی در بازار موجود می‌باشند. این ظروف در شکل ها و طرح ها و رنگ های مختلف ارایه می‌شوند و کاربرد های مختلفی نیز دارند. این ظروف معمولاً برای استفاده در فر، برای پختن کیک، کلوچه، نان، پیتزا و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.

4) ظروف سرامیکی

نوع دیگری از ظروف که امروزه در آشپزخانه ها جای خود را باز کرده‌اند ظروف سرامیکی می‌باشند. اگر شما قصد پختن لازانیا را دارید این ظروف به کارتان می‌آید. ازجمله خوبی های این ظروف این است که با مواد غذایی واکنش نشان نمی‌دهند. بنابراین اگر غذایی که می‌پزید اسیدی یا قلیایی است شما به این ظروف نیازمند می‌شوید. ظروف سرامیکی برای استفاده در فر ایمن هستند. پختن گوشت به صورت آرام پز را به راحتی میتوانید به این ظروف بسپارید. تا اینجای مقاله درباره ی برخی از ظروف مناسب برای پختن غذا اشاره کردیم.

جا دارد که دوباره تاکید کنیم که از بین ظروف گفته شده همانطور که قبلاً اشاره کردیم بهترین آنها ظروف مسی می‌باشند؛ که برای هر نوع پخت و پز، تفت دادن، سرخ کردن با حرارت بالا، آب‌پز کردن و غیره مناسب هستند. در ادامه ی مقاله قصد داریم ظروف مناسب نگه داری غذا را معرفی کنیم.

بهترین و بدترین ظروف مناسب نگه داری غذا

متخصصان تغذیه بر این باورند که بدترین ظروف برای نگهداری مواد اسیدی و موادی مثل سرکه، آبلیمو، آبغوره و ترشیجات ظروف پلاستیکی می‌باشند. ظروف پلاستیکی به مرور زمان با این گونه مواد واکنش نشان میدهند و در آنها در طی استفاده مکرر خراش هایی ایجاد میشود. که همین خود ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. جالب است بدانید که بهترین ظروف برای نگه داری غذا ظروف چینی و روی هستند. توجه داشته باشید که هرگز موادی مثل رب گوجه فرنگی، سس، آبلیمو، آبغوره و سرکه را در ظرف پلاستیکی نگهداری نکنید. در عوض میتوانید از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید. در غیر این صورت باید منتظر عواقب بد آن باشید.

نکته آخر

درنظر داشته باشید که طبق گفته متخصصان تغذیه برای نوشیدنی‌های گرم از لیوان های کاغذی یا ظروف پلی استایرن سفید رنگ و برای نوشیدنی‌های سرد از ظروف پلی استایرن بی رنگ و شفاف استفاده کنید. لازم است بدانید که از بین ظروف یکبارمصرف بهترین آنها ظروف گیاهی‌ای است که از نشاسته تهیه می‌شوند. این ظروف از بیماری های عفونی جلوگیری می‌کند. ولی ممکن است قیمت آنها گرانتر از بقیه نیز باشد. والدین عزیز نکات مهم زندگی و تغذیه سالم را از همان کودکی به فرزندان خود آموزش دهید. سن کودکی بهترین سن برای فرهنگ سازی و یاد دادن نکات مهم زندگی می‌باشد. تغذیه سالم اساس زندگی سالم و سالم بودن انسان است. از همان کودکی آموزش فرزندان خود را شروع کنید تا فرهنگسازی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *