خواص عسل (عسل در دوران شیردهی)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Honey-in-lactation

غذاهایی وجود دارد که مادران از مصرف آن‌ها مطمئن نیستند چرا که بیم آن دارند از طریق شیر به شیرخوار منتقل شود. یکی از این غذاها عسل است چون به خاطر خطر احتمالی مسمومیت بوتولیسم اطفال، به شیرخواران کمتر از یکسال داده نمی‌شود. این یک عارضه بسیار کشنده است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود. آیا در این دوران می‌توانید عسل مصرف کنید یا نه؟؟؟ با ما همراه باشید تا این مبحث مهم را با شما حل کنیم.

مادر شیرده عسل مصرف کند یا نه؟

مادری که فرزند خود را شیر می‌دهد می‌تواند عسل پاستوریزه میل کند. با این حال بهتر است از مصرف عسل خام که احتمال وجود کلستریدیوم بوتولینوم در آن زیاد است خودداری کنید. اما فلور روده ای موجود در دستگاه گوارش بزرگسالان این توانایی را دارد تا هاگ های بوتولیسم را بکشند.از آنجا که هاگ های بوتولیسم در دستگاه معدی و روده ای مادر کشته می‌شود، وارد جریان خون یا شیر نخواهد شد. اما نکته قابل توجه این است که حتما از عسل مطمئن و پاستوریزه مصرف کنید.

 

Honey-in-lactation

خواص عسل در شیردهی

1-یک شیرین کننده سالم است.
2-حاوی آهن و مقدار کمی کلسیم، اسید فولیک، ویتامین C و B است.
3-عسل محلی حتی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی مادر کمک کند.
4-برای درمان زخم ها، زخم های دیابتی و دیگر اختلالات گوارشی مفید است.
5-می‌تواند کولیت، نشانه های سرماخوردگی و گلودرد را درمان کند.
6-از سرطان و بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.

چه موقع یک مادر شیرده نباید عسل بخورد؟

اگر به گرده ها حساسیت دارید، بهتر است از خوردن عسل خودداری کنید. همچنین از خوردن عسل هایی خودداری کنید که از گرده گل های سمی تهیه شده اند. اگر مبتلا به دیابت و یا قند خون پایین هستید از خوردن عسل خودداری کنید. قبل از افزودن عسل به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

نظر متخصص اطفال برای مصرف عسل در مادران شیرده

 اگر مادر در دوران شیردهی عسل مصرف کند، مشکلی برای نوزاد ایجاد نمی کند. اما کودکان تا سن زیر یک سال نمی تواند عسل بخورد، برایشان ممنوع است. پس توصیه می شود که شیرخوار قبل از سن یک سالگی به هیچ وجه عسل مصرف نکند.

 

Honey-in-lactation

چه عسلی در دوران شیردهی مصرف کنیم؟

عسلی با کیفیت خوب انتخاب کنید که هم خوب فرآوری شده باشد و هم پاستوریزه شده باشد. فلور روده ای موجود در دستگاه گوارش بزرگسالان این توانایی را دارد تا هاگ های بوتولیسم را بکشند. شربت عسل جزء شربت‌های خون‌ساز می باشد که باعث بهبود وضعیت و تقویت رحم مادر هم می‌شوند. مادران شیرده در هر شبانه روز ۱۸۰۰ کالری انرژی نیاز دارند تا بتواند شیر کافی تولید کنند. اگر مادری در ماه بیش از ۰٫۵ تا ۲ کیلوگرم وزن کم کند، این به این معنی است که تغذیه مناسب و کافی ندارد. پس در رژیم غذایی خود از عسل غافل نشوید.

شربت عسل برای مادران شیرده

در یک لیوان آب، یک تا یک‌و‌نیم قاشق غذاخوری عسل را حل کرده، کمی آب لیموترش تازه به آن اضافه و روزی دو تا سه لیوان، خنک و جرعه‌جرعه میل کنید. این نوشیدنی معجزه گر، علاوه بر رفع مشکلاتی ازجمله کم خونی، تاثیر مناسبی در افزایش شیر خواهد داشت. عسل باید یک جزء جدایی ناپذیر از تغذیه مادران شیرده باشد.

سخنی با خوانندگان

خوانندگان عزیز لطفأ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره من

نویسنده و محقق مقالات علمی و سلامتی

نوشته های تازه

ما را دنبال کنید

برای دریافت جدیدترین مقالات ثبت نام کنید

هر هفته آخرین مقاله های سایت را در صندوق ورودی خود داشته باشید